Елекс Тракия

Фирма за фирмите

За нас

Кои сме ние…
ЕЛЕКС – ТРАКИЯ ООД – ПЛОВДИВ, е официален представител в България на редица европейски фирми за опаковащи, маркиращи и етикетиращи машини и съоръжения, и консумативи за тях, TEХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ за ресторанти, магазини, хотели и производствени предприятия, главно от хранително-вкусовата промишленост:

Електронни везни: търговски – DIGI, на фирмата Teraoka Seiko co. Ltd.- Япония, с евросертификат № т5734-1 на лицензираната сертификационна организация nmi – холандски изпитателен институт, за съответствие с директива 90/384/еес на европейския съвет, единствените в България с 12 месечен периодичен метрологичен контрол; аналитични, лабораторни, влагоизмерващи, платформени, кранови, тръбен път, на транспалетни колички, автомобилни… Претеглящи, пресмятащи, печатащи… Етикети за електронни везни, бели или цветни, не напечатани или с предварително нанесена информация – едноцветен, многоцветен или пълноцветен печат – фирмено лого, и др. Графики и текстове, вкл. И комбинирани с рекламно-информационна част.

Маркиращи клещи BLITZ за печатане и разлепване на етикети с информация за продукта – дати, срокове, цени, тегло, кодове, поредни номерации.

Етикети за всички видове маркиращи клещи – бели и цветни, без и с предварителен едно-, дву- и трицветен печат (графика, текст…).

Принтери CITIZEN и DIGI за печатане на етикети и бар-код – за термодиректен и термотрансферен печат, на бяла или цветна хартия, с черен или цветен печат.

Термотрансферни ленти за принтери – черни и цветни ленти за хартия и изкуствени материали, стандартни размери – дълги 360m, широки 45, 55, 65, 75, 85, 102, 110 mm.

Промишлени етикети – бели или сигнално цветни-оранжеви, червени, жълти или зелени, ненапечатани за принтери и напечатани с едно-, дву-, три-, четири- или пълноцветен печат, правоъгълни и овални, с произволни форми и размери, рекламно-информационни, за лепене върху стоки и опаковки или за допечатване на принтери.

Етикеторазлепващи механизми TOWA, ръчни, за бързо разлепване на промишлени етикети върху стоки и опаковки с плоски или овални повърхности.

Механизми със самонамастилващи се печати и датници, консумативи за тях, внос от TRODAT – Австрия, и изработване на печати.

Вакуум опаковащи машини и линии, от цялата производствена листа на фирма BOSS VACUUM – Германия, бключваща еднокамерни и двукамерни вакуумиращи машини, включително и с варианти за опаковане в газова среда, както и богато разнообразие на линии за вакуум опаковане.

Фолиа за вакуум опаковане – безцветни и с предварителен печат: ръкавни, за камерни вакууммашини и плоски за линии, торбички, вкл. С печат и термофолиращи.

Чембероващи автоматични и полуавтоматични машини и механизми за ръчно чембероване, както и консумативи за тях.

Опаковащи камерни машини и тунелни линии за индивидуални и стекови опаковки на фирма Smi Pack- Италия,работещи  с термосвиваеми полиолифинови и полиетиленови  фолиа за хранителни цели и промишлени изделия с дебелина 15, 19, 30 микрона...

Дозиращи и опаковъчни машини за насипни продукти.

Термосвиваемо фолио – гладко и перфорирано, за хранителни цели, с дебелина от 15, 19, 30 микрона, полуръкавно, с ширина от 150+150 до 500+500 mm.

Мис пак – гама от съоръжения за импулсно слепване, за направа на торбички от ръкавно фолио за вакуум опаковане или запечатване на полимерни опаковки.

Елпак – съоръжение за запечатване със стреч фолио (разтегливо и залепващо за себе си) на хранителни и др. Продукти, директно или с подкожни чинийки.

Стреч фолио за хранителни цели, с широчина от 250 до 500 mm.

Палетоопаковащи машини със стреч фолио – полуавтоматични и автоматични.

Стреч фолио – за промишлени стоки, с широчина 500 mm и дебелина 17 и 23 микрона, за машинно опаковане на палети и ръчно, за опаковане на отделни единични и групови пакети.

Хладилни съоръжения – нискотемпературни, охлаждащи, комбинирани. Вертикални, без врати, с плътни или прозрачни врати и с плътни или прозрачни гърбове, стационарни или въртящи се плотове, едно-, дву-, три- и четирикамерни. Хоризонтални с прави и огънати стъкла. С екологичен газ, саморазмразяващи се, с вентилиране на вътрешното пространство, с осветление.

Кухненски съоръжения, електрически и с газ, на ALBA – Чехия и LOTUS – Италия и машини на SIRMAN – Италия.

Пълната гама от съоръжения се произвежда в 6 серии, различаващи се по габаритни размери, като всички видове са в 1/2, 1/1 или 1+1/2 модули:

Конвекционни фурни – ел. И газ, на RETIGO – Чехия и LOTUS – Италия.
Според вида, модела и предназначението им, могат да са за 3-4-5-7-8-10-20-40 тави, a печенето се осъществява с принудителна конвекция на горещ въздух (пара), по зададени температура и време.

Миялни машини, на ALBA – Чехия,:
Камерни и тунелни;
С кръгли или правоъгълни кошници;
За чаши, за чинии или комбинирани, в т.ч. За прибори и табли.

Линия за самообслужване, на LOTUS – Италия, със съоръжения: неутрални елементи, ел.отопляем шкаф с вани (бен мари) за 3 бр.gn1/1, 4 бр.gn1/1, и 5 бр.gn1/1, топла витрина, топъл плот върху ел. Отопляем шкаф, касови и ъглови елементи, хладилни шкафове с вани за 3-4 или 5 бр.gn1/, островни хл. Витрини за салат-бар, 4 етажни охлаждаеми витрини, елементи подаващи чинии и табли (ловератори), съединителни елементи, устройства за табли, хляб, прибори и салфетки, съдове за ястия с капаци.

Неутрални елементи на ALBA – Чехия и LOTUS – Италия – плотове, маси, шкафове, мивки, рафтове, сервитьорски колички и др.

Хладилни съоръжения – охладителни, средно и дълбоко замразяващи и комбинирани.

За сладкарство и ситничарство – миксери, ламинатори, конвекционни фурни, ферментационни камери, хомогенезатори, тунг линии и други.

Грилове – електрически и на газ, с капацитет от 8 до 94 пилета, самостоятелни или върху демонстрационни витрини за съхранение на готовата продукция, нормални, планетарни и конвекционни.

За пици – SIRMAN, LOTUS – Италия – фурни, оформители, преси .

Месонарезни (колбасо резачки) – SIRMAN, ръчни, полуавтоматични и автоматични.

Банциг машини – SIRMAN, с ленти за меса без и с кости и дълбокозамразени.

Месомелачки- SIRMAN, с производителност 150-1300 кг/час, професионални, със само заточващи се ножове, обикновени, с ? unger или пълна unger-система (бъбрек, 2 ножа и 2 решетки) и избор на решетки с отвори 2- 3 -3,5-4,5-6-8-10-12-14-16-18-20 mm.

Месо бъркалки – SIRMAN, с обеми 25-50-80-120 литра, моно- и трифазни, едно- и двуосови.

Колбасопълначки – SIRMAN, ръчни и електрически, хоризонтални и вертикални, с обеми 8 – 16 – 25 – 30 и 50 литра, моно- и трифазни.

Плотове за транжиране – SIRMAN, за меса, птици, риби, зеленчуци.

Стерилизатори за ножове – SIRMAN, със стерилизиращ разтвор; гореща вода с регулируема температура (оптимално 90ос); с ултравиолетово облъчване.

Зеленчукорезачки – SIRMAN, за рязане на плодове и зеленчуци на шайби, кубчета, ивици /жулиен/ или настъргване, с производителност от 300 до 3350 кг/час и различни размери.

Пасирки (кутери) – SIRMAN, за нарязване, смилане, пасиране и смесване на плодове, зеленчуци, подправки и месо, без смяна на инструментите.

Картофобелачки и машини за чистене на миди – SIRMAN, с производителност от 70 до500 кг/час.

Мелници за кафе, пипер, галета, ядки, сирена и комбинирани – SIRMAN, с производителност от 50 до 200 кг/час.

Баровo оборудване – микс-шейкъри, блендери, сокоизстисквачки, ледотрошачки, тостери, грил-скари с капак … SIRMAN.

Търговско обзавеждане от WANZEL – Германия, всички възможни варианти и аксесоари към тях, на: колички за клиенти и обслужващ персонал, с обеми от 35 до 240л, метални и пластмасови кошници, пропускни системи, табели за информация, стелажи – крайстенни и островни, от дърво, метал, полимери и комбинирани, ограничители – предпазни, направляващи, охраняващи…

Касови гнезда от META – Италия, богат избор от модели, с и без транспортна лента, различаващи се по функционалност, комплектова, размери и цветове.

Скенери SYMBOL – лазерни, за разчитане на всички видове бар-код, ръчни и стационарни – вертикални или хоризонтални.

Ценови комплекти – включват: 30 табелки от pvc за наименованието на стоката и цена – по 30 цифри от 0 до 9 и точки, 2 вида стойки за закрепването им върху стоките.

Хладилни съоръжения за магазини – богато разнообразие като модели и размери на хоризонтални-праволинейни и ъглови, с прави и извити стъкла, вертикални крайстенни витрини без и с вратички, сглобяеми камери…

Софтуер – за организация на работа на търговски обекти – магазини, борси, супер- и мегамаркети: автоматизация на цялостната дейност- централизирано управление на цени, доставки, заявки, продажби, контрол за работата на персонала, детайлна информация от цялостната дейност на обекта до произволен асортимент, за произволен период на продажби, запаси, заявки, доставки, счетоводна или статистическа информация…

Проектиране и изграждане на нестандартно оборудване за производство и търговия.

Всички машини и съоръжения са с евросертификат за съответствие със стандарти на ео:
89/392/сее – директиви за съоръженията;
73/23/сее – директиви за ниска мощност;
89/366/сее – директиви за електрически изисквания;
93/43/сее – директиви за нетоксичност.
Условия на плащане – по договаряне за конкретните доставки, лизинг…

Срок на доставка – незабавно или до 6 седмици от датата на договарянето.

Опаковка – съгласно стандартните изисквания за опаковка на европейската общност.

Гаранции и сервиз – Елекс-Тракия разполага със собствен сервиз, доставя резервни части, извършва пълно сервизно и извънгаранционно обслужване.

Съпътстваща документация и обучение
Приело предавателен протокол и гаранционна карта – по 2 екземпляра Инструкция за експлоатация (на български език) – 1 екз./на съоръжение При доставката задължително се провежда обучение.